This topic contains 12 replies, has 10 voices, and was last updated by recca 17 years, 7 months ago.
-
AuthorPosts
-
February 19, 2006 at 4:57 PM #28454
hello dikoy,
nakakaon na ako ning pako na may tabagwang kaya lang uloy na kadto…siguro 20 yrs ago na……magpon na idi kami sa muntinlupa idi na ako nakakaon nyan…..nakakita ako sa sa’ran ning tabagwang kaya lang alanganin akong bumakal ta minsan su kataking balay namo nagbakal sa sa’ran niluto ninra sa natok..den nu pinaga-kaon na ninra pagsupsup susmaryosep……nasupsup ninra lasang udo raw…yakiiiiiiiiii….. (sa isip ko lang, niata nalasan ninra na parang udo? gustong sabyon ninra nakakaon na sinra ning udo?hehehehehe)..kaya magpun nikadto lalong idi na ako nag-isip na bumakal sa sa’ran… -
February 18, 2006 at 3:58 AM #28380
Anonymous@manoy mikey
hehehehe.bako man tabi pinangat su tig post ko..gulay na Nails w/ Snails(pako na may tabagwang)tabi ito..hehehehe -
February 18, 2006 at 2:32 AM #28374
Nyata baga mag kaiban kan recipe ni Manoy Dickory at Maria Aging? Arin baga kan tama! Pading Dickory, pag wara kan nin gulay na pako, ano kan alternate duman?
-
February 9, 2006 at 6:40 AM #27787
hello mga uragon,
Sayang late na ako nakapag join digdi. Yaon ako sa Camalig kan Nagpinangat Festival,magayonon talaga ginibo ito mga kan June bago magFiesta. Sarong Bulan na selebrasyon bongga talaga ang Camalig sa pangangasiwa kan bagong Mayor na si Dr.Rommel Munoz asin an saiyang mga pagiriba.May bayrelihan pa sa plaza,Battle of the band,Beer Festival asin banggi-banggi may programa sa Plaza. Uragon na talaga ang Camalig.
Deficil lutuon an pinangat ta may teknik kaiyan.Anyway and recipe ay
fresh natong leaves na pambalot(bilog pa)
fresh na natong(apay)na kninit
balaw
karne (optional)
tinapa(optional)
gata ng niyog
abaka lubid(ay lupis pala pang tale)
salt(for seasoning)
luya
siling labuyo
tanglad
l.Ibalot an mga rekado sa sarong bilog na natong,bugtakan ki gata, para madumog(basa) itali
2.Tapos ibugtak sa kuron o kaldero asin bugtakan kan gata kan niyog.
3.Season with salt
4.Iluto sa maluya lang na apoy hanggang sa magkulo asin maluto ang natong.(Note:slow cooking lang daw iyan sabi kan Tiya ko)
An pinangat fresh an dahon bakong laya na. -
January 28, 2006 at 10:49 AM #27096
o kumusta na kamo mga oragong bicolano!!!!na missna miss ko na grabe ang pinangat. Mayo akong reciping pinangat. Igwa kamong recipe kan pinangat? If you do please post it so I can cook the pinangat. Nasa states po ako pero igwa mang oriental store digdi sa states.Oragon ako–bicolano ako!
-
December 14, 2005 at 1:10 AM #24496
-
December 14, 2005 at 1:07 AM #24494
pwertuhon baga yan na tibangwang….sabi ngani ni sarah lalo na pagsup-sup..kaso wara man kaiyan dgdi sa disyerto igwa kamelyo.hehehe
-
October 19, 2005 at 9:46 AM #18660
may tabagwang digdi sa america sana igwa ta lulutuon ko.kaya lang sain man kaan makakakua digdi? gutohon ko an lalo na pag tigpapara supsup!he.he.kaso makpagal ano?
-
October 18, 2005 at 2:05 AM #18482
Anonymousgulay na tabagwang na may pako.
mga kaipuhan:
Tabagwang-1 kilo(dapat buhay pa,hilingon tabi kung may pulso pa)
2 bugkos ng pako
3niog na kinabog
sarong tasang balaw
10 lada na haralaba
5 lada na saraditon
luya-puede man girisun o ubakan lang
sibulyas-giririsun ng saradit
bawang-turuktukun
procedure:hugasan an mga tabagwang.pa-swimming-on sa sarong baldeng tubig na may asin for 30 mins.gataan su niog,dai tabi makalingaw mag-hugas ki kamot.pag-ready na gabos,pakalakagaon su natok.dai pag-tunungan an pag kulag kan natok tanganing dai mag-kurta.pag nagkakalakaga na su natok ikaag su tabagwang dangan su mga rekado.dai muna ipag-kaag su pako.pagkaagi ki 15-320 mins,ibuntog na su pako.mag-halat ki 5-7- mins bago gadanon su kalayo.
karaonan portion na tabi!!!!! -
October 11, 2005 at 6:18 PM #18152
my alam k bang web site ng mga salitang bikol ha??? pls namn oh patulong namn kc hindi aq marunung mg slita ng bikol kc maliit plng me umlis n kmi s bikol kya pls nmn oh help thx……….
-
September 26, 2005 at 5:12 PM #17914
Anonymous^^^marhay na aga noy micky….hehehe garong kita lang igdi ah!
@topic
basta nakakapuli ako sa milaor ay dae ako nagsasawa sa pinangat….maski puro natong na lang, kulang sa tinadtaday fight man guiraray!! hehehe -
September 26, 2005 at 7:20 AM #17907
Ang pinangat sa Camalig ay isa sa mga paborito ko aside from Bicol Express at Kinunot na Pating!
-
August 12, 2005 at 1:51 PM #17629
hello, mga uragons!:)
nahiling ko sa internet na igwa na nguniang festival iyong pinangat sa camalig . that’s brilliant, well done mga kabayan. 🙂 garo baga ipost-pone ko sakuyang pag-uli diyanpara makaduman naman ako’t mahiling ko yading fest ng mga camaliguenos. awesome. -
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.