gulay na pako with gata (of course) and tabagwang

This topic contains 27 replies, has 15 voices, and was last updated by  jho 16 years ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)
  • Author
    Posts
  • #75311


    jho
    Participant

    ay ako nangad saro sa mga masususgon sa tabagwan buda pako lintian nag iiwal pa kami kang tugang ko ta panu makaskasun mag supsup kang tabagwan nauubusan ako.. lintian pag karne isira daeng nangininot pero pag tabagwan na may pako hala ang hiridalian ang iba nakasalang pa basta madali na maluto may kapot nang plato heheh nadagitan pa ngani ako “kaitong” padiriz (dae man makaulang sa kalag nya)ta panu cge iwal me.. hahaha pag naroromdoman ko lintian nagigiulokon talaga ako.. as of now 2 years na akong dae nakakatana kang paborito kong isira hayzzz noarin giraray ako makauli jan sa sanfrancisco maka tana lamang ki gulay esoss pati langka mis ko na natong sssusssssss makaliwuyon talaga hehehe…..aram nindo ang PISIPIS?? NALILIBONG DAW AKO MINSAN ANU ANG PISIPIS BUDA TABAGWAN PAREHAS MANLNG….HALOY KO NANG HAPOT AN SA 2GANG KONG LALAKI DAE AKO TGCCMBAG NA TOLTOL HEHEHE.. CSAY LAMANG NAKAKA ARAM JAN PERO MASIRAMON MAN ANG PISIPIS SARO PA SA MGA PABORITO KO HEHEHEH CGE SALMAT NA MARAY bago palng aq dgdi sa gobicol 1st time ko mag post hehehe

  • #41911


    REN’Z
    Participant

    TALAGANG DA BEST IN THE WEST YAN

  • #41011


    Grem
    Participant

    Maski papano method mo niluto ang recipe kan tabagwang na may pako masiramon talaga ini lalo na pag medyo maharang.
    Additional Info for a more EXOTIC Tabagwang w/ Pako
    1. Dai magtipid sa Niyog
    2. Mas maharang, mas makunsumo sa maluto
    3. Kung aram nindo itong DINAILAN laagan nindo maski Saro na kutsarita kaini (Though ang iba habo kaini ta mabata daa pero pag nanamitan nindo ini talagang babalik-babalikan)
    4. Pigaan nin saro na lemonsito o depende sa pagkadakul kan niluto nindo
    5. Mas masiram kaini magkakan sa dahon nin batag (Ilaag an maluto saka mo sabawan sa ibabaw)
    6. Maghugas nin kamot bago magkakan
    7. Hala! Sigeh! suropsopan blues!

  • #40480


    mitch
    Participant

    @paranoid…basta ako, paborito ko ining dish pag minauli samo, mapa kua talaga ako kaining ingredients maski ako pa magluto. gari na ngani ako su naglilihi kaiyan. maski lalo nag uuran, sige, mas dakol na tabaguan makukua kaiyan,hehe. lalo na kasing dakol kang pako ang tabaguang…pa languy-languyon ko ngani an maluto sa gata….kulor green na an sabaw…siram sana mag kamot!mmmm…nagriliwoy na naman ako digdi sa desk,hihihi!

  • #40432


    paranoid
    Participant

    pasadong-pasado, mitch ….. luway-luway sana ang pagsupsop sa tabagwang ta baad mahigop pati su mga ukay igdi sa GB….. hehehe…

  • #40417


    mitch
    Participant

    @paranoid…masiramon ang gulay na pako na may tabagwang (dagdag) ta:
    2. sabay sa maluto saka mag kamay…dai mo na narisa sa siram kan pagkakan mo na…dakulonon na palan na tabagwang nakakan mo pero kadikit pa lang maluto naubos mo…bale, busing-busy ka kaya sa kauungkit kan itom na nakadukot sa lubutan kang tabagwang lalo ka pa lugod nagugutom sa haloy kan pag abot sa ngimot mo an isira saka maluto.(gets nyo?sana dai kamo naribong).
    3. sa siram man kang pagkakan mo….bigla mo na lang nahiling na pano na palan sa palibot kan plato mo ki kaitong itom na garo nunal na nakadukot sa lubot kaitong tabagwang….saka gabundok na si saimong nagamit na tabagwang shells sa saimong sadiring bowl.
    Pasa na ba ini…manoy?

  • #39815


    paranoid
    Participant

    HAPOT: nanta masiramon ang gulay na pako na may tabagwang?
    SIMBAG: dakul na sakripisyo asin pagkamoot ang rekado….
    1. makapawot asin delikado ang paghali kan lobot kan tabagwang. pag nasala ang pag tigbas kan tabak cgurado kamulmog ang may lugad.
    2. makapawot man na maray ang pagsaro-saro kan pako. kaipuhan magito ki maray su dahon na bako pa aragirang.
    (dagdagan na lang tabi nindo….. salamat)

  • #39783


    pai caloy
    Participant

    odto baga ngane, hilinga ang recipe ni Ms. Carol (Chef) hahahahahaha.
    seriously, nabasa ko na kaidto dyan sa amerika, na kun saen kaidto nag ka igua epidemic (iron deficiency), pig sanlag (heat up) ninda pieces of iron (garo seguro tinotongan na bugas) and the resideu, pig salakan ki tubig and voila…… IRON MINERAL na. or those who had watch the series of Dr. Quincy Jones… i think, minsan nag luwas ining pig mention ko (about pakong pig sanlag)

  • #39772


    Bugs
    Participant

    manay rose hahaha dae ko mapugol su ngarak-ngak ko….iu tabi sa grasa, baloon ko daw tabi yan na suggetion mo na bangotan ki kabilya…:))
    pampahali laman pagal manay rose…:))

  • #39754


    Anonymous

    @Banny! :)) bata tutol ang huroron kang pako, pinu’nan mo na naman!:)) Marumduman ko Noy saen mo pig-gisa? sa Grasa???:)) dapat may bangot na kabilya para mas masiram!:))

  • #39752


    Bugs
    Participant

    ako man dae ako nagkakan ki PAKO matagason baga iyan baad makabara pa iyan sa lalamonan ko. lalo na su dekwatro, kadakula kaito baad su klabetos o de una pede pa…hehe
    andador, masiram an! basa na ang keyboard ko ta nagrerelewoy na ako digdi…:D

  • #39748


    GANYMEDE
    Participant

    dati dai ako kaon pako ta nagbabalik balik sa halunan ko…..pero ngonian wow heaven sarap pala ng pako lalo pag dakul gata …..wow makaherak ang maluto ta nalalamuyuan….

  • #39709


    Zambo
    Participant

    indeed, he was a good looking fellow, girls swooning over. he had a different kind of aura you dont normally find in a young man. anyhow, you are right…….”just that being young sometimes nalilingawan ang mga limitations sa buhay.”….. i was once young ( and still young, hahahahaha ) and i exactly know what you mean. GOOD EVENING TO YOU. i hope the young members read this.

  • #39706


    Anonymous

    @”lokton”
    Indeed strange and eerie [out of Paco and Tabagwang] we remembered Raul, I have a very vague memory of him, but I could still remember him, a good looking young man, active, and dakul na barkada, but as you said, I guess hewas a good man, just that being young sometimes nalilingawan ang mga limitations sa buhay.

  • #39705


    GM
    Participant

    Good morning saindo gabos na mahihilig sa gulay na pako with tabagwang…bata ta minamata pa sana ako, ito an namarakmakan ko na topic..siram sana mag balik giraray sa kama and mangaturugan na nag kakaon kaining gulay, haayyyyy.
    I bet matitibay kamo na mag hadok/ sup-sup.:) ha..ha..ha.. saro man baga ako na mahilig kaan. Kan nag uli ako 5/05 sa Tabaco, naka kaon pa ako gilayon, pero diit na sana an napurot ko na tabagwang sa iraya( San Isidro), not like kan sadit pa ako buda talagang nakakawili baga pag namamako.
    Manay Rose and Lokton, yaon pa sinda duman sa Baranghawon.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 28 total)

You must be logged in to reply to this topic.