HOTW for manoy wilz from now til end of 2010…

This topic contains 50 replies, has 15 voices, and was last updated by  Wilz 9 years, 7 months ago.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 51 total)
  • Author
    Posts
  • #131953


    pai caloy
    Participant

    naka gulay ka na ki dahon na libas? idto bagang ma alsom alsom? kaya lang wara ako kaiyan na hiling sa Albay, dyan sana ako sa Rinconada naka tana ka iyan, and for the first time in my life kan Nov 22, masiram. Ano kaya ining li’bas mag click man dyan sa restoran mo?nag gagamit ka vetsin?nabasa ko kaidto na feature article, na su pinag ponan kan ngaran na bicol expess, dyan sa paco train station… iguang Bicolanang nag titidna ki mga maharang na pag kaon, nag click, kaya inapod nyang bicol express? uyonka daw kaini? ta para sakuya, an bicol express, kaidto pang panahon sikat na iyan sa ka bicolan.maray daw an anit kan baka na sisulo baga, tapos pig bangot sa gulay?(salamat palan sa round one na simbag mo.)on a business note: why dont you make a proposal digdi sa gobicol…. GOBICOL RESTAURANT…. hahahaha, why not? tapos ba-ad may interesadong mag invest…… make a separate thread (pakatapos mo kaining LADA seat mo) where you will present your proposals. I am sure, kadakol ma invest, from 5K up… segi daw tabi. Ba-ad yumaman lamang!

  • #131947


    Wilz
    Participant

    from pai caloy :

    Noy Wilson:
    nata daw kadaklan kan mga bicolano matitibay sa lada?

    – Sa sakuya pong eksplenasyon, ang Bikol kaya medyo dipisil ang pag buay2, medyo pobre, ta dakulang factor ang tinampofrom Manila na hale ang mga goods, arayuon buda pirming makanuson ang dalan, dyan pasana sa Tagkawayan, ta ang tranportasyon ang sarong dalan sa kauswagan, saro pang factor ang pirming pag agi kan mga bagyo, buda maputok pa ang bulkang mayon. Kaya ang mga Bikolano “mapamaraan o madiskarte sa buhay”. Dawa warang karneng panira, o manok o anu pang panira kan mga burgis, pero dawa yan gulay sanang langka, pag kinaagan na ning lada, pwerte na ang karaunan, ta ang lada, nag tatau ng extrang thrill sa pagkaun, su substance nya na maaldat, yan ang pighahanap hanap kan dila, kaya the more na nalalada, lalong sisiraman dawa gulay sana ang panira, BOW!!! hehehe

    an baligang na pig lo’go sa asin, pede man yan guibohon ki salad?

    – pwede man po, SOUR and SALTY Baligang Salad , kasu mga Bikolano mansana gayud ang magiging suki, hehehe….

    sa pag guibo ki ibus, marhay daw na ka’gan ki asin habang pig luto su polotan na bagas?

    – sa paghuna ko po, marhay talga, ta nag kakaigwa sya ng after taste na alat, ta ang ibus baga, matamis sya, para dai magsawa o maomay su makaun, dapat balanse…

    ma ka ag ka ki branch kan saimong pamosong kaonan?

    – Iyo po, gustong gusto ko na mag ka branch, kasu medyo bitin pa po ako sa funds, igwa naman pong mga business offer sakuya su ibang tawu, ma franchise daa sinda, omag partner daw ako sainda, gamit ining ngaran kan resto ko… Basta sakuya, kung anu ang ikarahay, cge, pwede man franchise, pwede man, partnership, basta po kumpleto legal papers at magkasurundo sa mga usipan ok po yan… 🙂

  • #131945


    pai caloy
    Participant

    Noy Wilson:nata daw kadaklan kan mga bicolano matitibay sa lada?an baligang na pig lo’go sa asin, pede man yan guibohon ki salad?sa pag guibo ki ibus, marhay daw na ka’gan ki asin habang pig luto su polotan na bagas?ma ka ag ka ki branch kan saimong pamosong kaonan?

  • #131942


    Wilz
    Participant

    1 Corinthians 6:19–20 (NASB)19 Or do you not know that your body is a temple of the Holy Spirit who is in you, whom you have from God, and that you are not your own? 20 For you have been bought with a price: therefore glorify God in your body.
    Para sa mga gustong pumayat o mag shift sa healthy eating lifestyle..
    WILZ DIET PLAN…
    100% guaranteed, YOU can lose 10-15lbs in just 1 mo…basta i-follow lang at wag MAGDAYA!!! hehehe
    Half rice every meal, walang prito sa ulam, puro pinakuluan lang, walang softdrinks, walang junkfuds,wlang fastfuds,walang instant noodles ,walang chocolates, walang sweetened drinks, pure water lang (mas maraming water intake, mas ok)… fruits and crackers pag nagutom o pang snack, pero tama lang, kelangan wag sanayin ang tiyan sa maraming pagkain…
    number 1 factor ng pagtaba yung carbohydrates,tulad ng maraming rice at white bread, Kung gusto mo sundin diet na to, weigh in ka ngayon, ilista mo date atweight mo, FAST track mode, walang PRITO sa ulam,walang MANTIKA sa pagkain, bawasan ang intake ng MAAALAT at half rice na kagad every meal ( 3 x a day = 1 1/2 cup ng rice sa whole day, standard cup gamitin),don’t worry di ka pa mamamatay nito kasi ung nag fa-fasting nga ng 1 week puro water lang. After 1 week, mag message o comment ka sakin kung may resulta.
    Ang side effects, lagi kang gutom at mainitin ulo, hehehe.., mag crackers ka, at maraming tubig, ika nga, NO PAIN NO GAIN… after 1 week, masasanay ka na na konti ang kakainin kc mag aadjust ang tyan…
    Tapos na ang maliligayang araw ng sobrang pagkain ng kahit ano, dapat mag shift na from oily/fried to boiled/steamed or grilled…NO more gata hehehe…
    what to eat:
    boiled/grilled fish, boiled/grilled meats, fresh fruits, boiled/steamed veggies
    exercise: walking 1 hour ok na ok…malalaking hakbang para masunog tabasa tyan 3 x a week…
    Benefits:Pag pumayat ka, babalik ang dati mong hitsura, lalabas cheek bones,hahaba ulit leeg, gaganda kutis, at mag mumukhang bata,kasi ung rice grabeng factor talaga un, nakakatanda, lalo na pag obese na ung tao tulad ko dati…. hope it helps..wag ng ipag pa bukas pa…NGAYON NA!!!
    eto ang matinding challenge dito: “The Spirit and Mind is willing, but the Body is weak”..
    Welcome to a new YOU this 2010…
    Good Luck peeps, God bless…

  • #131941


    CJ
    Participant

    Thanks for your answer poh. Can u share to me also the diet plan? Thank u in advance.

  • #131940


    Cacai
    Participant

    yey thanks manoy wilz, hagadon ko na lang saimo sa FB hehe..nailing ko palan su before and after wow dakulaon na pinagbago… excited na ko manoy hahaha.. thanks ulit

  • #131939


    Wilz
    Participant

    @ manay emilyn, mabalos po, hehehe..
    from Carol:
    Manoy Wilzpahapot man… diit lang yadi 1. ) taga sain ang mga Tan sa bicol?
    – pure chinese father ko, napadpad sa mindoro, hwalay na sinda san mother ko, su ina ko, mga moyo buda quindo dyan sa Camalig, Albay, pig pa ataman ako sa lola at lolo ko, kaya napadpad ako sa Bikol.

    2. ) Sain ka nagklase, nag elementary, high school and college?
    – elementary = Camalig North Central School
    -High School = MORMS Guinobatan Albay
    College = AMA Computer University of Makati4 year degree(B.S. Computer Science) graduate 1999 – 2004
    AMA Computer Learning Center, Bacoor Cavite 2 year course( Computer Programming)graduate 1997-1999
    3. ) Pira kamong magturugang?
    – Saro lang akong aki kan mother ko, uniko iho daw…pero bako man po ako spoiled ha, hehehe…
    4. ) Anong recipe ang mga niluto mo nung tinayo mo ung resto?
    Halos gabos, sadiri kong timplada at imbensyon, may kaparehas na pangaran sa iba, pero iba man ang namit kan mga luto ko ta igwang kaibang passion sa pagluto, kaya masiram daw 🙂 …
    5. ) ilang years na po ang Top Meal Food Haus?
    5 years na po…
    6. ) arin sa mga specialty mo ang pinaka gusto mo?
    Pork Binagoongan, dyan ko pigkua ang konsepto kan paborito kong pagkaun dati sa harong sa Camalig. Pobre mansana kaya kami, kaya pag warang panira, mibakal ako ki 50centavos na Balaw na nasa plastic, titustado ko yan, kaagan ki kalamsi buda sili, remate na ang merendalan na bahaw na maluto, o kaya pag kaon ko bago mag laog sa klase…
    7. ) aside sa pagluluto ano pa po ang mga hobbies mo?
    – swimming, naging swimmer kaya ako dati nung high skul, buda swimmer ako san VILLAGOMAR RESORT sa Camalig, wara na ngana ta natabunan na nung pag baha….
    8. ) pede po makahingi manoy nung diet plan duman sa FB? hihi
    anytime po, pdeng pde, isshare ko talaga un, para makatulong din ako sa iba… dati 202pounds ako, ngaun around 160-165 pounds na lang…nakukua man palan sa disiplina… in just 7 mos eto…yan po muna manoy wilz
    mabalos manay carol

  • #131938


    Cacai
    Participant

    Manoy Wilzpahapot man… diit lang yadi :D1. ) taga sain ang mga Tan sa bicol?2. ) Sain ka nagklase, nag elementary, high school and college?3. ) Pira kamong magturugang?4. ) Anong recipe ang mga niluto mo nung tinayo mo ung resto?5. ) ilang years na po ang Top Meal Food Haus?6. ) arin sa mga specialty mo ang pinaka gusto mo?7. ) aside sa pagluluto ano pa po ang mga hobbies mo?yan po muna manoy wilz 🙂

  • #131936


    emilyn
    Participant

    hay manoy wilz, problema lang ta daing native dd, saka may dugo pa palan,, hay,,, nagriliwoy na pati ako..

  • #131935


    emilyn
    Participant

    manoy wilz salamat ha, excited na lugod ako mag uli harong , iluto ko ni ngaun.. hehe..
    manoy pwedi pag uli ko jan padeliver man sa terminal,, hehe..

  • #131934


    Wilz
    Participant

    wahahahah….relax lang noy ta gari baga excitedon. doroble ang post hahahahah. bayae sana ta ipadelete ta na sana sa mods.
    -aw naga doroble na palan, pero tama man ang pag submit ko, nyanga daw, hehehe..
    ma ROUND two na ako.. TENG! TENG!

    1. nom, ta dae ka palan makatorog ta kaimagine kan lutoon mo, ano gigibo mo ngani mangatorog ka kung iabot ka ki arog ka’yan?

    – pag arug kaan, minaluto lugod ako ng pagkaun, mikaon lugod ako, pag busog na, mga after an hour, yan nakakaturog na ako, hehehe..
    2. ano ang pinaka-habo mo lutoon buda nata?

    – sa panira, ok sakuya gabos, cguro sa larangan ng pag bake, mainipin kc ako, kaya abu kan mga baking, ta haluyon pa, buda masukol pa ki mga ingredients…
    3. ano man ang pinaka gusto mong lutoon buda nata tabi?

    -pinaka gusto ko ang Bikol Xpress, ta gari man sana ako naga ABC buda 123, hehehe…

    4. ano ang paborito mong pagkaon?

    – gulay na perkules na maharang su byung nagamuru-mantika

    5. totoo daw saimo na pag ika daa ang nagluto, dae ka na sisiram mag kaon kan sadiri mong luto?

    – dai man po ako nanubod san, cgro depende sa luto, pag ika nagluto kan maharang na perkules, kaagan ki tinapa, dai ka daw san siraman, hehehe…

  • #131933


    POI
    Participant

    wahahahah….relax lang noy ta gari baga excitedon. doroble ang post hahahahah. bayae sana ta ipadelete ta na sana sa mods.ma ROUND two na ako.. TENG! TENG!1. nom, ta dae ka palan makatorog ta kaimagine kan lutoon mo, ano gigibo mo ngani mangatorog ka kung iabot ka ki arog ka’yan?2. ano ang pinaka-habo mo lutoon buda nata?3. ano man ang pinaka gusto mong lutoon buda nata tabi?4. ano ang paborito mong pagkaon?5. totoo daw saimo na pag ika daa ang nagluto, dae ka na sisiram mag kaon kan sadiri mong luto?

  • #131931


    Wilz
    Participant

    @ manay emilyn… ini lang po ituro ko na lutuon, hehehe…
    Bikol Native Chicken (bikol {camalig, albay} version, Tinutungang Manok
    1 whole native chicken( cut depende sa nais na laki) (set aside su dugo)2 noyog (tutongon su 1/4 na pigkabog)( 1 1/2 baso ng tubig)2 tali tanglad1 papaya, hilaw(cut in square, manipis lang)2 sibuyas, hiwain panggisa4 cloves garlic, minced salt (timplahin depende sa panlasa)vetsin(MSG) – 1/4 teaspoon1/4 teaspoon paminta(bagong durog, tabing fresh na fresh)
    Su pag gunaw:
    – tutongon ang 1/4 na part san 2 noyog,uring gamit, kung wara uring, magkua ng stainless nasaraan, ipatong sa stove, medyo mahina lang apoy at doon i roast ang nakudkod na niyog, gamit angtong o kaya tinidor sa paghalo…
    -Kung ok na, isabay na sya sa iba pang kinudkod, at ihalo ang dugo ng manok,lagyan ng kalahating basongtubig na tama lang ang init, at isa pang baso ng tubig na hindi mainit(cool water). bale magiging 1 1/2 basoang tubig, ung maliit na baso ang gamitin.. i set aside..
    Su Pagluto:
    -Sa kawali mag lagay ng konting mantika, gisahin ang bawang,sibuyas,manok, paminta, at isabay na ang tanglad para kapit ang aroma sa manok..
    -After 5- 7mins(para medyo lumambot ng konti ang manok, ilagay ang nakuhang gata..lutuin hanggang sa lumambot(low-med fire lang)..ilagay ang papaya, maglagay ng kurot kurot na asin, depende sa panlasa, lagyan na rin ng vetsin
    _ Haluin lang para hindi magkurta, pag malambot na ang manok at nagmantika na ang gata,luto na etoLagyan ng sili haba o kaya siling labuyo sa mas maanghang na ulam…

  • #131930


    emilyn
    Participant

    Chicken a la Mado = tinutungang manok”.. paturo man daw po pano yan lutuon..

  • #131928


    Wilz
    Participant

    simbag sa mga hapot ni CJ…
    1. baku man po talaga ako chef, 5 years na po sa pagluto…
    2. Nung aki pakaya ako, ako ang laging naiiwan sa bahay, kasama lola ko,palibhasa ako ang bunso sa lahat nilang apo, kaya ako lagi napaguutusan, mag halo kan natuk, ta baad daw mag kurta, dun na cguro nag umpisa ang pagkatuto ko sa pagluto.
    3. Inspiration ko ang lolo Amado ko, kasi sya ang pinakamalakingnag impluensya sakin sa larangan ng cooking, pirming masiram ang pigahanda nyang pagkaun samuya, maski kami pobre, masiram ang pagkaun ta masiramun minaluto si lolo,”gadan na sya”… pig ngaran ko ngani saiya su sarong dish, “Chickena la Mado =tinutungang manok”..
    4. opo, ginagawa ko lahat ng bicol recipe ko…
    5. Fave ko na dish ung Pork Binagoongan, syanagpasikat sa Top Meal at fave ng mga customers…. tnx CJ

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 51 total)

You must be logged in to reply to this topic.