patikim ng bicol xpress mo…..

This topic contains 12 replies, has 11 voices, and was last updated by  zel 9 years, 5 months ago.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Posts
  • #142976


    zel
    Participant

    hello po! ask ko lang po kung hindi masisira agad ung binagoong alamang with gata kung ipapadala sa abroad kac po ung uncle ko na miss na nya ang bicol express ng balaw. kaya po paano ba ang gagawin para hindi masira agad kac po sa november 3 ang alis ng kasamahan nya patungo africa bale sa katapusan ng october ipapalata pa po kac kaapg sa garapon bka daw po mabasag. sana po help nyo ako…. tnx po! pwde ba lagyan ng suka kac kapag may suka pwde di masira ang gata.

  • #55826


    Jheng
    Participant

    Aw salamat palan sa recipe nyo kan bicol express, nakagibo man ako. sabi kan tugang ko masiramon daa hehehe. Kinagan ko nin pineapple chunks tanganing matangal su lansa.

  • #55205


    Nyoy- WACKY
    Participant

    garo masiramon recipe nindo mga Manoy aber daw porbaran ko man daw yan aloy na pati ko dai nag luluto lalong lalo na si ma aarang ay

  • #55186


    GM
    Participant

    Sige try ko daw ngani ining saimong version Noy Butch….para ma feel ko man lamang na nasa Hawaii man ngaya ako, like Noy Wawoy 🙂

  • #55177


    Butchukoy
    Participant

    sarong variation tabe ke bikol express:
    dagdagan nindo ke pineapple chunks pag maluluto na… good especially duman sa habong maarang marhay.
    pwede siya maski saen na version ke bikol express.

  • #55174


    Rey
    Participant

    Not a bicolano but my dad’s from Naga. I’ve also tried cooking bicol express coz its my dad’s favorite. Here’s my ingredients:

    Cooking oil
    Chopped garlic
    Chopped onions
    Chopped fresh ginger
    1 kg Cooked pork sliced into 1/2″ strips. I also added shrimp.
    Chopped hot chili
    Bagoong alamang
    Coconut cream
    Fresh hot green peppers
    Fresh red peppers

    What i did:

    Sauté garlic in hot oil.

    Add onions and cook until translucent.

    Stir in fresh ginger, dilao, and the sliced cooked pork.

    Stir continually for 5 minutes.

    Add bagoong alamang and chopped hot chilli (siling labuyo).

    Stir until the pork is completely covered by the mixture (about 15 minutes).

    Pour in 6 cups of coconut cream and add the sliced hot green and red peppers.

    Continue cooking for about 20 minutes.

    Add salt to taste.

    Cooked it when inuman time with my dad, but still i cant master it. Gusto kong magaya yong natitikman ko sa restaurant in Manila. Ano kaya ang magic ingredient nila. Maybe pwede kong gayahin itong recipe niyo pero hindi ko po maintindihan. Please send me a copy -tagalog version- po. Salamat.

  • #41557


    Grem
    Participant

    BICOL EXPRESS RECIPE (para sa mga Bicolano Abroad)
    Tried and tested ko na po ini kasi ang ibang ingredients po dipisil hanapon maski po sa mgaPinoy Store.
    Serving size2-4 persons (dependesa harang)

    a small bottled bagoong or sauteed shrimp
    1/4 karne (liempo) bite size or cubes
    10 pcs medium size na lada/sili (purutulon po o girison po ning manipis)
    1 sachet coconut powder (timplahon sa sarong coffee mug or tasang tubig, dai magtipid sa gata)
    1 sibuyas (medium size, girison man)
    1 bawang (sarong pidaso lang bako sarong puso, girison)
    1 small ginger o luya (a size of a thumb will do, pitpiton asin girison ning pino)
    kadikit na paminta

    Ibang method po ini:
    1. Ilaag an karne saka bawang sa pan, laagan ning kadikit sana na tubig saka palumuyon
    tustahon po ining karne habang hinahalo pati an bawang (dai po maghadit sa nagdudukot na particles
    sa kawali ta iyo po yan ang mapa-namit kan bicol express nindo.)
    2. Ilaag an paminta, sibuyas saka ginger/luya gisahon kaiba kan mga nainot na ingredients, haluon
    3. Ilaag an balaw o bagoong mga 3-5 tablespoons lang po, haluon man
    4. Ibuhosan 3/4na tinimplang coconut solution, timplahon, lutuon hanggang medyo maalang/matuyo ang gata
    5. Pag medyo tuyo na ang gata ilaag ang natitirang coconut solution
    6. Ilaag an sili, haluon
    7. Haunon asin ilaag sa mababaw lang na laagan, then laagan nin toppings na kamatis.
    BON APETIT!

  • #33890


    metaledge
    Participant

    tnx sa pagpost nyo ng recipe, medyo matagal na akong hindi nakakain niyan dito sa cebu kasi hindi na masyadong nagluluto ang papa kong bicolano

  • #33886


    -=ycel=-
    Participant

    manoy andador, naluto ko na! thanks ha?! masiram!

  • #32713


    Anonymous

    makaluto man daw kaini… 50pcs na siling labuyo ilaag ko 😀 hurubag ang ngimot ko kaini :))

  • #32669


    -=ycel=-
    Participant

    wow, salamat ng marami manoy andador! sana perfect pagkakagawa ko para magustuhan ni agom ko! thaks!!!

  • #32560


    andador
    Participant

    Manay Ycel
    hehehehe..tamang tama tabi su ni request mo na recipe ngunian na summer…maalab na putahe..anyway..oni tabi ang recipe
    ingredients:
    1 kilo pork liempo-sliced into small pices-depende tabi sa gusto mo na SIZE
    1/4 kilo siling mahaba(sliced )
    10-12 pieces siling labuyo
    1 cup alamang-drained-halion su sabaw..saka hugasan nin sarong beses sa salaan/strainer
    2 cups gata-su sarong tasa tabi,i dilute sa 1/2 cup na tubig..su saro i save as pure(kakang gata)
    2 sibulyas(minced}
    12 garlic heads(minced)
    1 table spoon cooking oil
    Procedure:
    igisa su sibuyas saka bawang sa mantika…pag medyo brown na su bawang saka sibulyas..isabay na su pork..igisa ng 3-5 mins..tapos ihalo su alamang(balaw)…saka isunod su siling labuyo.
    ibuhos su diluted na gata(gatang laspag..hehehehehehe)pakuluan sa luway na kalayo..hanggang sa lumambot su pork(flaccid meat..heheheheh)mga 25-40 mins..
    pag naga murumantika na..ibuhos na su ladang mahaba..let it stand for 5 mins..saka ihalo su kakang gata{fertile coco milk..heheheheh)
    pabayaan sa na ning 10-15mins…
    kung gusto nyo na masabaw(makatas)..pede na po i ahon at this time..pero kung gusto nindo su naga murumantika asin maliputok..hayaan maging clear su gata..
    yan..ang REcipe ng Maalab na BIkol express…
    Warning:this food causes hot flushes and elevated temperatures which could result to priapism and sleepless nights..heheheheh..Enjoy!

  • #32557


    -=ycel=-
    Participant

    mga bicolanas/nos na mahilig sa kusina, pa-post nmn ng natatagong recipe nyo ng bicol express, peyborit ni agom ko yan pero nde ko alam kng pano lutuin.. please??? with complete procedure ha? thanks!!!!

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)

You must be logged in to reply to this topic.