Sizzling Sisig(dikoy version)by Chef Dickoy

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  nonoyfrank 14 years, 1 month ago.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • #19707


    nonoyfrank
    Participant

    pwerte yan dickoy..mahilig man ako mgluto kaan pag may irinuman sa harong..kaya ang sizzling plate ko dae nanggad pinapakiaraman ni agom ta saro yan sa padangat kong gamit saka itong tagayan ning gin..

    pero pag dae available ang lechon, nabakal na lang ako ning mascara kang orig (kinalas sa payo kairiba ang talinga saka ungos) saka ko pipritohon, deep-fry, tapos tatad-tadon.

    medyo may kulang sa ingredients mo, o talagang dae mo nilalaganan ning rinonot na chicken liver (mas malomoy kaya ang chicken liver). o para mas madali, ito n lang liver spread.

    egg is optional, pero ako dae na naglalag ning sogok ta dagdag pa yan sa fats o cholesterol kang karne ning orig..

    pero maski ano pang procedure, basta iluwas mo yan na nag-aaso sa irinuman, ata lintian na enot pa maubos sa arak..sige irinuman na!

  • #19688


    Anonymous

    klaripikasyon tabe.su pig sasabe ko na lechon su as in inihaw na lechon.kung bako pa ihaw,puede man tabe i-o hurno o kun may oven kamo.i grill tabi nindo su payo.

  • #19684


    Anonymous

    iba tabi ini sa usual na sisig.
    Ingredientes
    1 head of lechon(payo kan lechon),3 large onions (minced),4 cloves garlic(minced),1 minced ginger(kasindakula kan tamuldo sa bitis),2 table spoon freshly ground black pepper(paminta),margarine or butter.mayonaisse(optional),egg,(for garnishing)2 table spoon salt(amount of salt may vary,paki namitan na sana tabe kung ano gusto nindo na timplada),1/4 cup worcestershire sauce(ay,nagkabirilot na ako).kalamansi or lemon(para duman tabi sa mga wara sa pinas)
    procedure
    hubakan tabi su payo kan lechon,su sagad to the bones baga.urulwaton pati su mata.tiri-okon tanganing mai luwas su dila.pag nakuha na gabos na lamanbuda kublit,pati na an talinga,baakon su payo para makua su utak kan orig(piliun tabe su high I.Q. na orig tanganing dakula an utak).tadtadon nin pino su laman asin kublit,pati naman su malsok ,dila asin utak kan orig.su sadit sanang diit sa kandingga an pagkaka-tadtad.
    isaralak su mga nasambit na ingredientes apuera kang mayonaisse,butter/margarine egg.tanganing makarkulo an asgad,dae muna tabe pagubusun ikaag an asin.namitan muna bago mag-desisyon kung pira an ikakaag.saralakon tabe ning puerte su gabos na ingredientes.mas maray kung kamot ang gamiton sa paghalo.dae sana tabe makalingaw na mag hugas nin kamot asin bitis por aber mag-kamlo.
    pag nasaralak na,pabayaan muna ning mga 30-45 mins. bago iluto.
    ihanda na tabe su sizzling plate(kung warang sizzling plate,puede man su ordinaryo na kawali…PERO mas masiram kung sa sizzling plate iluto ta mala-ngane sizzling sisig an pangaran kang putaheng ini.
    ipatong sa kalan su sizzling plate,pag mainit na,magkaag nin 1 kutsara na,butter/margarine.dae tabi paka haloyon ta matutong su butter.ikaag na su sisig sa sizzling plate,iluto nin mga 3 mins.kung gusto nindong mas maragsip,gibuhon na ning 4 mins.hilingon tabe na marhay an kalayo,dapat dae matutong ta pakulon ko kamo ki poldos,nya.i-halo-halo habang niluluto.ikaag an sarong kutsara na mayonaisse,dangan ihalo man.pag-sa hileng nindo luto na.i-haon na an sizzling plate.dae tabe pagkapotan su bakal ta magiging sizzling hand an kamlo nindo.
    ikaag na sa lamesa dangan pasaan nin sarong sugok/bonay/salag/.ikaagan man nin lemonsito o lemon para mas maseram.mas ka puerte kung igwa nin tabasco o kung ano man na hot sauce.kaunon tabi ini habang bagong luto pa.makapagal sana man ta dae mo pwede sarabayon an pag luto.atado por atado an pag-luto tadae man usto sa sarong sizzling plate sana.
    OOOOPPPPS.Dae tabi pag lingawan an malipot na serbesa bago mag-KARAONAN PORTION!!!!!!!!

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.